Učenici glazbene škole ponovno izvrsni

Dobre vijesti dolazi nam iz Osnovne glazbene škole pri OŠ Ivan Goran Kovačić. Na 8. međunarodnom glazbenom natjecanju «Fantast 2019» u Bečeju, dan poslije Eve Drenjančević, natjecao se i Marko Funarić, učenik 2. razreda Osnovne glazbene škole koji je također osvojio je I. nagradu sa maksimalnih 100 bodova. Marko je natjecanju pristupio u utorak 14. svibnja 2019. godine u disciplini klavir u II. kategoriji (učenici rođeni 2008. godine i mlađi) u kojoj je bilo 39 natjecatelja iz Hrvatske (glazbene škole iz Zagreba, Belog Manastira, Sesveta i Varaždina), Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Mađarske i jedan je od ukupno dva učenika koji su ocijenjeni maksimalnim bodovima. Čestitike Marku i njegovoj učiteljici Brigiti Menrat na izvrsnim rezultatima.

Izvrsni rezultati postignuti su i na festivalu „Dolce piano“ koji se održao 14. svibnja u Belišću, a na kojem su se natjecali učenici klavirskog odjela. Glazbenu školu je predstavilo šestero učenika, a svi su dobili visoke nagrade:

  • Eva Drenjančević, 1. r. – prva nagrada (prof. Maja Varga)
  • Ana Eberhardt, 1. r. – prva nagrada (prof. Maja Varga)
  • Petra Raić, 1. r. – druga nagrada (prof. Maja Varga)
  • Ivan Cigić, 3. r. – prva nagrada (prof. Maja Varga)
  • Marta Koprčina, 3. r – druga nagrada (prof. Maja Varga)
  • Marta Drenjančević, 4. r – druga nagrada (prof. Matea Matić)

Ocjenjivački sud je nakon nastupa posebno pohvalio Đakovčane, sada već nadaleko prepoznatljive mlade glazbenike, a posebno su istaknuli lijepo muziciranje prvih razreda Osnovne glazbene škole iz Đakova, njihovo karakterno izvođenje i fin klavirski ton.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

one × 5 =