Učenici klavirskog odjela osvojili prvu nagradu

Učenici Osnovne glazbne škole pri OŠ Ivan Goran Kovačić u Đakovu natjecali su se na festivalu Bistrički zvukolikmeđunarodnom festivalu mješovitog natjecanja solista i komornih sastava koji se održao od 2. do 6. svibnja u Mariji Bistrici.

Predstavnici glazbene škole u Đakovu bili suMarko Funarić, učenik prof. Brigite Menrat i Ivan Cigić, učenik prof. Maje Varga koji su se natjecali u skupini sa još 27 učenika saksofona, glasovira, trube, gitare, flaute, violine i klarineta. Marko Funarić i Ivan Cigić osvojili su prvu nagradu.Učenike su nakon nastupa pohvalili eminentni glazbeni umjetnici i pedagozi, među kojima i Ida Gamulin, svjetski priznata hrvatska pijanistica i profesorica klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, čija je pohvala i podrška posebna čast, navode u Glazbenoj školi. Ovime su učenici još jednom pokazali svoju darovitost i marljivost te kako zaslužuju daljnju podršku i priliku sudjelovanja na ovakvim događajima.

BISTRIČKI ZVUKOLIK naziv je događaja koje su organizatori opisali kao festival, međunarodno mješovito natjecanje glazbenika (solista i komornih sastava), koncerti i radionice za učenike glazbenih škola iz Hrvatske i inozemstva. Učenici sudionici natjecanja i njihovi profesori prisustvovali su na brojnim događajima organiziranim u sklopu ovog natjecanja. Posebnost Bistričkog Zvukolika je ta što u svakoj kategoriji, koja se određuje po dobi natjecatelja, sudjeluje više instrumenata.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

4 × 1 =