Učenici, pčele i policija

Tijekom mjeseca listopada u 5. razredima osnovnih škola na području Policijske postaje Vrpolje provest će se projekt pod nazivom “Prevencijom do zdravlja kroz pčelarstvo kao izvannastavnu aktivnost”.

Policijska postaja Vrpolje na svom postajnom području već dugi niz godina u osnovnim školama i u suradnji sa udrugama, provodi razne preventivne aktivnosti usmjerene prema djeci i mladima svih dobnih skupina. Zdrav život djece od prehrane do kvalitetnog provođenja slobodnog vremena nakon nastave, su smjernice na kojima se zasniva ovaj projekt.

Učenici 5. razreda su u najboljem vremenu kada se mogu početi baviti pčelarstvom u školama, jer do 8. razreda mogu puno toga usvojiti, a ujedno je to poticaj školama da pokrenu izvannastavne aktivnosti koje djeci mogu pružiti velike mogućnosti.

Prva faza projekta provodila bi se tijekom mjeseca listopada, kada bi se kroz posjete školama održala kratka predavanja o pčelarstvu, gdje bi učenicima bilo ukazao kako se na ovaj način može kvalitetnije iskoristiti slobodno vrijeme, kako se zajedničkim radom može doći do uspjeha. Također, učenicima će biti pokazana izložbena košnica sa živim pčelama te osnovni pčelarski pribor, uz kušanje slatkih pčelarskih proizvoda

U drugoj fazi koja bi se provela na proljeće, planirane aktivnosti provodile bi se na pčelinjaku Pčelarske sekcije OŠ “Ivan Filipović” u Velikoj Kopanici, gdje bi učenici- pčelari, članovi pčelarske sekcije prikazali rad u pčelinjaku.

Ovaj projekt provodi se u suradnji sa Udrugom pčelara “Zrinski” iz Slavonskog Broda, a u sklopu njihovog projekta “Dani meda”, kao i u suradnji s malim pčelarima iz pčelarske sekcije “Pčela” iz Osnovne škole “Ivan Filipović” iz Velike Kopanice.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

six + one =