Učenici područne škole Slatinik Drenjski osvojili treće mjesto na međunarodnom natječaju “Postani umjetnik Dunava 2017!”.

Riječ je o likovnom natječaju koji svake godine okuplja veliki broj umjetnika u dobi od šest do 16 godina, a provodi se u zemaljama podunavske regije. Ovogodišnji zadatak za natjecatelje bila je izrada umjetničkog djela koristeći materijale koje pronađu uz rijeku, a tema je bila „Pokreni se za čišći Dunav“. Životinjski svijet jezera Borovik inspirirao je učenike prilikom izrade njihove ekološke umjetnine Ekopatrola koja je nastala pod vodstvom učiteljica Željke Rossi i Željane Petrović. Njihov rad proglašen je najboljim početkom srpnja u Hrvatskoj, a sada su se našli i na pobjedničkom postolju u konkurenciji europskih umjetnika podunavske regije.

Most izgrađen od plastičnih boca donio je prvo mjesto učenicima Šeste osnovne škole Ilidža iz Bosne i Hercegovine, dok je drugo mjesto pripalo mađarskoj srednjoškolki Gréti Melindi Gats za rad Daj mi ruku izrađen od pijeska, stakla i plastike.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

seventeen − 15 =