Učenici strukovne škole gotovili i poslužili pečenu puricu s mlincima

Svaki kraj Hrvatske ima svoju tradiciju u pripremanju pečenih delicija za različite proslave i blagdane. Jedan od božićnih specijaliteta svakako je purica s mlincima. To je jelo hrvatske kuhinje podrijetlom iz Međumurja, a proširilo se po cijeloj Hrvatskoj. Najčešće se pripravlja u zagrebačkoj kuhinji i na području  Slavonije.

Mlinci su tjestenina u listovima, pečena pa prelivena kipućom vodom. Služi se kao prilog uz pečenu puricu, ali i neka druga mesna jela. Mlinci nemaju aditiva, prave se ručno te se peku točno određeno vrijeme kako bi bili savršeno hrskavi. Dobiju se mijesenjem brašna, vode i malo soli.

Zagorski mlinci su 23. hrvatski proizvod upisan u registar zaštićenih oznaka izvornosti 2019. godine.

Učenici  kuhari Srednje strukovne škole Antuna Horvata s nastavnicom Nevenkom Kokalović, na satima praktične nastave gotovili su i poslužili Pečenu puricu s mlincima.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

7 + six =