Učenik Ekonomske škole “Braća Radić” osvojio besplatno polaganje vozačkog ispita

U ponedjeljak 03.10.2022. u Ekonomskoj školi „Braća Radić“, Đakovo održao se edukativni projekt pod nazivom Sigurna vozačka dozvola koji se već četvrtu godinu realizira u suradnji s HEP-om kao glavnim sponzorom, HANZA media-om i EUROPLAKATOM kao medijski pokrovitelji, MUP-om (Sigurnost cestovnog prometa), Autoškolom Ivan Đakovo te ostalim partnerima.

U okviru projekta održana je radionica i natjecanje na poligonu. Edukativnim su programom  učenici trećih i četvrtih razreda dobili mogućnost osvojiti besplatno polaganje vozačkog ispita u autoškoli Ivan Đakovo.

Prvi dio edukativnog programa učenici su proveli na radionici tijekom koje ih se nastojalo osvijestiti o opasnostima s kojima bi se mogli susresti kao vozači, te ih potaknuti na odgovorno ponašanje razvijajući njihove vještine kritičkog razmišljanja te stvaranje čvrstih uvjerenja u pogledu štetnosti sredstava ovisnosti na zdravlje, te u ovom slučaju upravljanja automobilom.

Nakon predavanja i radionice uslijedio je kviz znanja.

Drugi dio edukativnog programa proveden je na poligonu tijekom igre u kojoj su učenici koristili ,,pijane naočale“. Cilj igre bio je osvijestiti koliko je opasno piti alkohol i voziti. Učenicima se pritom mjerilo vrijeme potrebno da trčećim korakom prvo obiđu sve postavljene čunjeve, a zatim prikupe i stave zastavice sponzora u čunjeve na poligonu. Koristeći ,,pijane naočale“, učenici su se potom okušali u tome tko će brže sjesti u automobil, zavezati pojas te staviti ključ u bravicu automobila.

Nakon što su zbrojeni bodovi, pobjednik je bio učenik David Ivić iz 3.E 2 razrednog odjela koji je osvojio besplatno polaganje vozačkog ispita.

Učenici su pokazali odlično znanje, vještine i natjecateljski duh uz međusobnu podršku i navijanje.

Voditeljica projekta Anamarija Gajger, dipl.oec.

Pogoci: 22

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

nine + eight =

Vrijeme danas