Udruga “Amadea” predstavila projekt “Zaželi”

Udruga za psiho – socijalne potrebe „Amadea” danas je u dvorani Flotentini na konferenciji za medije predstavila projekt „Zaželi-dobro svima”. Projekt se ostvaruje u okviru poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II, u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. –2020.“ Kroz ovaj projekt želimo dobro svima rekla je predsjednica Udruge sestra Natalija.

O ciljevima je govorila voditeljica projekta Nikolina Cvitković.

Vrijednost projekta je 928.630 kn i u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Đakovo. Udruga „Amadea“ zapošljava 10 žena pripadnica ciljane skupine, koje će tijekom 12 mjeseci rada pružati usluge pomoći i podrške za 78 krajnjih korisnika.

Djelatnicama je osigurano i osposobljavanje ili program dodatnog obrazovanja, što će uvelike unaprijediti njihov položaj na tržištu rada. Pomoć u kući pridonijet će smanjenju socijalne izoliranosti i starijih i nemoćnih osoba, kao i spriječiti njihovu preranu institucionalizaciju. Korisnicima su za svaki mjesec osigurani kućanski paketi s higijenskim potrepštinama. Projekt se provodi u trajanju od 18 mjeseci, od 15. srpnja ove, do 15. siječnja 2022. godine.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

one + 20 =