Uhvaćen mladić koji je krao goriva iz radnih strojeva

Operativnim radom i na osnovu prikupljenih podataka policijski su službenici, u večernjim satima 4. lipnja, na gradilištu u blizini mjesta Kešinci u krađi goriva iz radnog stroja spriječili 22-godišnjeg hrvatskog državljanina. Mladić je počeo bježati, ali su ga policajci sustigli, uhitili i doveli u prostorije Policijske postaje Đakovo.

Temeljem sudskog naloga policijski službenici obavili su pretragu doma i drugih prostora koje na području Semeljaca koristi 22-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli predmete s kojima je počinio kaznena djela.

Tijekom travnja i svibnja mladić je s gradilišta na području Đakovštine u četiri navrata iz radnih strojeva ukrao više od tisuću litara goriva. Nastala je ukupna materijalna šeta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

A zajedno s 24-godišnjim hrvatskim državljaninom tijekom svibnja 22-godišnjak je u tri navrata provalio u radne strojeve na području Đakovštine. Iz radnih strojeva ukrali su više stotina litara dizel goriva, ukupne vrijednosti više tisuća kuna.

Nadležnom državnom odvjetništvu Policija podnosi posebna izvješća.

Na području PU osječko – baranjske u 2019. godini evidentirali smo ukupno 18 kaznenih djela teške krađe provaljivanjem u radne strojeve. Vlasnicima je nastala ukupna materijalna šteta veća od trideset tisuća kuna.

Ukupnog broja evidentiranih kaznenih djela teške krađe provaljivanjem u radne strojeve devet je razriješeno (ukupna materijalna šteta razriješenih kaznenih djela iznosi više od dvadeset tisuća kuna).

Policija poduzima mjere i radnje na pronalasku počinitelja preostalih počinitelja kaznenih djela.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

18 + 1 =