Umro Nikola Klemen

Jučer je u 77. godini preminuo Nikola Klemen, poznati đakovački kinolog. Kinološko društvo Đakovo, vodi sve do 1994. U toku domovinskog rata, kada su mnoge kinološke udruge ugašene Kinološko društvo Đakovo uspjelo se održati.


Organizirani uzgoj Hrvatskih ovčara počinje u Đakovu osnivanjem Matičnog kluba “Hrvatski ovčar” Đakovo 1992. godine, gdje je uz pokojnog Vladu Kovačića, Miroslava Bosaka, Nikolu Vujčića, bio jedan od osnivača. Godine 1993. registrirao je uzgajivačnicu “CERTISA”.

Uz uzgoj pokrenuo je i promidžbu, pa kao tvorac male zaprege Hrvatskih ovčara zajedno sa članovima kluba sudjelovao je u svečanoj povorci “Đakovačkih vezova”, “Vinkovačkih jeseni” i drugim kulturnim priredbama.


Hrvatski kinološki savez poznatom je đakovačkom kinologu i predsjedniku Matičnog kluba „Hrvatski ovčar“ Nikoli Klemenu, 28. prosinca 2017. u Zagrebu uručio nagradu za životno djelou uzgoju. Jedan od preduvjeta za ovakvu nagradu je članstvo u HKS-u najmanje 30 godina, što Klemenu nije bilo teško ispuniti, jer je bio član preko 40 godina.

Iako su iza njega godine uspješnog rada u kinologiji nominaciji za ovu nagradu pripomoglo je i izdavanje knjige „Hrvatski ovčar, hrvatsko kinološko blago“ 2015. godine.

Foto: Hrvatski kinološki savez

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 + nine =