Unatoč pozivima na primjereno sudjelovanje u prometu, zabilježeni brojni prekršaji!

Kao dokaz takvom nepoželjnom ponašanju su 4 prometne nesreće, sve 4 sa ozlijeđenim osobama, u kojima su 2 osobe lakše ozlijeđene, dok su 2 osobe zadobile teške tjelesne ozlijede. U jednoj prometnoj nesreći, vozač osobnog automobila bio je pod utjecajem alkohola od 2,21 g/kg u krvi stoji u priopćenju iz PU Brodsko posavske.

Osim prometnih nesreća, policijski službenici Policijske uprave brodsko – posavske, nadzorom prometa utvrdili su i nemali broj prometnih prekršaja, među kojima se ističe 58 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 3 prekršaja upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, 3 prekršaja nepropisnog pretjecanja, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, te 15 ostalih prekršaja, što ukupno iznosi 95 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dana 19. rujna 2018. godine u 17,23 sati u mjestu Gornja Vrba, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Do prometne nesreće došlo je kada se 49-godišnji vozač traktora s prikolicom zaustavio uz rub kolnika i nakon čega je sišao s traktora, a potom je kao pješak započeo prelaziti kolnik, ali se prije toga nije uvjerio da to može učiniti na siguran način, uslijed čega je došlo do udara prednjeg dijela osobnog automobila s kojim je upravljao 60-godišnjak u pješaka, koji je od jačine udara nabačen na prednje vjetrobransko staklo automobila, nakon čega je pao na kolnik.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 49-godišnjak, koji je nakon ukazane pomoći, zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu.

Dana 19. rujna 2018. godine oko 18,40 sati, na kolniku županijske ceste broj 4205, u blizini Brodskog Stupnika, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Provedenim očevidom policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod su utvrdili da je do prometne nesreće došlo iz razloga što se 57-godišnji vozač osobnog automobila s kojim je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,21 g/kg, nije kretao se sredinom obilježene prometne trake, već je desnim kotačima automobila, prešao na travnatu površinu sa strane kolnika, gdje je prednjim dijelom istog, udario u metalnu ograde mosta iznad kanala „Mrsunja“, nakon čega je došlo do slijetanja automobila u odvodni kanal. U ovoj u prometnoj nesreći, vozač je zadobio teške tjelesne ozljede,

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

seventeen − 15 =