Unutar godinu dana počinio 37 kaznenih djela

U prostorijama policijske uprave održana je konferencija za medije povodom razriješenog većeg broja kaznenih djela.

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta PU osječko – baranjske, u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Osijeku, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje ukupno 37 kaznenih djela (36 kaznenih djela „Teška krađa“ i jedno kazneno djelo „Računalna prijevara“).

Od početka 2019. godine do 13. siječnja 2020. godine 31-godišnjak je provalio u dva ugostiteljska objekta, 33 obiteljske kuće i jedan stan na području Osijeka, Višnjevca, Tenje i Baranje. Ukrao je novac, nakit, mobitel, više novčanika s novcem i dokumentima, onesposobljen trofejni pištolj, bankovne kartice, razna alkoholna pića i ključeve.

Opsežnim operativnim radom i prikupljenim informacijama policijski službenici došli su do saznanja da bi počinitelj kaznenih djela mogao biti 31-godišnji hrvatski državljanin.

Temeljem sudskog naloga policijski službenici 14. siječnja obavili su pretragu osobnog automobila i pretragu doma i drugih prostorija koje na području Osijeka koristi 31-godišnjak. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli više predmeta za koje se pretpostavlja da potječu od izvršenja kaznenog djela i predmete za koje se pretpostavlja da služe za izvršenje kaznenih djela.

Operativna akcija „Antara“, koju su policijski službenici provodili unazad dva mjeseca, rezultirala je uhićenjem 31-godišnjeg počinitelja.

Počinitelj je predan pritvorskom nadzorniku, a nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

„Počinitelj je pomno planirao kaznena djela.“ istaknuo je voditelj Patača te nastavio: „Neke predmete je prodavao i tako stjecao materijalnu korist.“

Glasnogovornik PU osječko – baranjske Zoran Kon istaknuo je važnost poduzimanja mjera samozaštite. Također je upozorio građane da svoj tajni PIN broj ne nose zajedno s bankovnim karticama ili da ga ne zapisuju na njih. Na ovaj način tajni PIN broj je dostupan drugim osobama te olakšava počinjenje drugog kaznenog djela i povećava već nastalu materijalnu štetu.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

2 × 2 =