Upozorenje vatrogasaca povodom Svih svetih

I ove godine će velik broj hrvatskih građana obilježiti blagdan Svih svetih i Dušni dan tradicionalnim odlaskom na groblje, postavljanjem cvijeća na grobove i paljenjem svijeća. Na taj način se sjećamo naših najmilijih koji više nisu s nama. U ovakvim trenucima potrebno je pozvati građane na oprez zbog mogućeg nastanka požara. Velika količina upaljenih svijeća, rastopljenog voska i suhog cvijeća na grobljima može se lako zapaliti, podsjeća Vatrogasna zajednica. Zapovjednik DVD-a Đakovo Ivan Klemen:

Klemen ističe da ih je iskustvo naučilo da treba biti posebno oprezan pa će vatrogasci tim povodom i ove godine imati posebna dežurstva na đakovačkom groblju, ali i u okolnim mjestima:

Vatrogasci savjetuju: ‘Nemojte paliti svijeće i šibice u blizini suhe trave, svijeće koje još gore i šibice ne bacajte u travu ili smeće, ne uklanjajte ugašene svijeće dok se ne ohlade, stare lampione i ostali otpad odlažite na za to predviđena mjesta, ukoliko palite voštane svijeće i lampione u kućama, ne ostavljajte ih bez nadzora, po izlasku iz kuće ili odlasku na spavanje ugasite svijeće, nemojte stavljati upaljene svijeće i lampione na prozore kako ne bi došlo do požara zavjesa i namještaja. Ukoliko ipak dođe do požara na groblju ili na objektima, odmah zovite vatrogasce na 193. Provedite naredne blagdane dostojanstveno i u miru.’

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

14 − 10 =