Uskoro gerontološki klub u Đakovu

Na današnjoj konferenciji otvoren je projekt “ReGerNet” – Development of social care Services within the Regional Gerontology Network” iz programa prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije. Projekt je započeo 15. srpnja 2017. godine, a trajat će dvije godine. Konferenciju je otvorila ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Đakovo Branka Barna:

Uključena su četiri projektna partnera, a osim đakovačkog, u projektu su Gerontološki centar socijalno-zdravstvene ustanove za zbrinjavanje odraslih lica Subotica, Doma za stare i penzionere Apatin te Dom za starije i nemoćne Osijek. Ukupna vrijednost projekta je 526.361,10 €, dok Đakovo dobiva 86.848,25 €, istaknula je projektna koordinatorica Angelina Prekačin te navela glavni cilj ovoga projekta.

Prisutnima se obratio i predstavnik glavnog partnera iz Subotice Danijel Horvat koji ističe da će se u okviru ovoga projekta će se osigurati edukacija za sto budućih njegovatelja, što će im biti velika pomoć:

Prekačin je navela i kojim sredstvima će se korisnicima olakšati djelovanje u Đakovu:

Projekt podržava i Osječko-baranjska županija koja ga sufinancira s 15% sredstava. Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Grada Đakova te Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje.

 

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

10 + 9 =