Uskrsna čestitka gradonačelničkog kandidata Zorana Vinkovića građanima Đakova i Đakovštine

Poštovani građani Grada Đakova i Đakovštine!

Sretan Vam i blagoslovljen Uskrs i uskrsni blagdani, želim Vam mir i dobro, puno uspjeha, zdravlja, sreće, ljubavi i blagostanja.

Ima li danas mjesta za uskrsnu poruku? Imali mjesta za nadu koja iz nje izlazi? Ima li mjesta za optimizam koji će podići pogled u budućnost? Naravno da ima, drage moje sugrađanke i sugrađani. Uskrsna vjera je ponuda slobode i pozivam Vas da odbacite strah, te u sebi probudite životnu radost i čežnju za dalekim obzorima prema kojima su najveći duhovi čovječanstva uvijek nastojali okrenuti naše korake i srce. Isus je svojim križem posvjedočio mogućnost nove slobode, čiji su obzori na dohvat ruke, obzore koji bi nas trebali kreativno uvijek uznemiravati i biti mjerilom naše čovječnosti.

Puno je toga dobroga u svijetu, u čovjeku. Mnogo je onih koji zaslužuju zvati se ljudi i još je mnogo onih koji u Uskrsu vide blagdan nade i vjere u bolje sutra.

Ne postoji ništa na ovom svijetu što bi iz nas moglo izgnati nadu. Nadu da će svijet postati pravednijim no što jest, bolji i socijalno osjetljiviji. Nadu da Đakovo može i mora bolje. Upravo tu nadu svake godine iznova u nama budi Kristovo uskrsnuće.

Na najveći kršćanski blagdan želim Vam da pronađete svoj mir i utjehu, ali želim i da se svi sjetimo onih kojima je potrebna naša pomoć.

Neka nam uskrsno svjetlo i ove godine obasja živote kako bismo ustrajali u ostvarenju svih naših ciljeva. To svjetlo neka nam bude putokaz ka boljoj budućnosti svih građana Grada Đakova, Slavonije i Baranje i jedine nam domovine Hrvatske.

Gradonačelnički kandidat

Zoran Vinković, ing.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ten − 2 =