Usporavaju radovi u Preradovićevoj ulici

Radovi u Ulici Petra Preradovića sporo napreduju, a alternativnih pravaca nema, kažu nam sugrađani i stanovnici navedene ulice. Ne samo da je situacija otežana stanovnicima ulice, već i svim zaposlenima u Industrijskoj zoni. Budući da je to i glavni izlaz iz grada u smjeru Slavonskog Broda, stvaraju se gužve u drugim dijelovima Grada. Iz Grada Đakova saznajemo da je i sam Grad zainteresiran da se radovi uspore. Osim projekta rekonstrukcije Ulice Petra Preradovića, što obuhvaća rekonstrukciju kolnika, pješačko-biciklističke staze i svih kolnih prilaza, što je projekt Hrvatskih cesta, a ne Grada Đakova, na istoj trasi očekuje se i početak projekta Đakovačkog vodovoda u suradnji s Hrvatskim vodama. Posljednji radovi su u sklopu velikog projekta koji obuhvaća kanalizaciju, odvodnju i u biti aglomeraciju Grada Đakova, ali usporavaju radove rekonstrukcije. Gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić pojasnio je razloge usporavanja radova:

Uskoro možemo očekivati i alternativne pravce, dodao je gradonačelnik Mandarić:

Koliko će radovi trajati ni sam ne može točno tvrditi zbog više izvođača i velikih projekata:

Prvotni datum završetka bio je 25. kolovoza 2017., no zbog istovremenih radova na kanalizaciji i odvodnji radovi će se znatnije produžiti. Stanovnici Ulice Petra Preradovića i poslovni subjekti u Industrijskoj zoni mogu se samo nadati da će se uskoro riješiti drugi pravci koji će ponuditi bolje rješenje jer se kraj radova ne nazire u skorijem vremenu.

Hrvatski autoklub još uvijek upućuje vozače na informacije:

Do 25. kolovoza do 23,55 sati zbog radova bit će zatvorena za sav promet državna cesta DC46 na dionici u gradu Đakovu u Ulici Petra Preradovića.

Obilazak za teretna vozila: DC7-LC44136 preko Budrovaca-DC46 i obrnuto.

Obilazak za osobna vozila: DC7-ŽC4146 kroz grad Đakovo-DC46 i obrnuto.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 × four =