Večeras “Nogometne Ikone – Bitka za Macolu”

Radamel Falcao, Wesley Sneijder, Fabio Cannavaro, Antonio Di Natale, Stipe Miočić i Slaven Bilić- samo su dio svjetskih sportskih zvijezda koje su podržale “Nogometne Ikone”, projekt koji je vrlo brzo prerastao granice Facebook stranice. Pub kvizovi, Facebook, Instagram, humanitarne akcije – što se skriva iza kulisa projekta kojeg prati više od 150 tisuća nogometnih romantika na društvenim mrežama, moći ćete pogledati večeras u dokumentarnom filmu “Nogometne Ikone – Bitka za Macolu”. Premijere, za koje se tražila ulaznica više, održane su u zagrebačkom Kinu Tuškanac i splitskom Kinu Karaman.

Film je krenuo u kino prikazivanje u cijeloj Hrvatskoj, a nakon Križevaca, Velike Gorice i Dubrovnika, iduća postaja je Đakovo. Projekcija će se održati u Centru za kulturu, danas u 20 sati.

Stranica postoji četiri i pol godine, a s kvizovima i ostalim sadržajima krenuli smo prije dvije i pol godine. Od samih početaka, sve smo počeli dokumentirati kamerom. Nismo zaista mislili da će doći do toga da ovaj kviz svakoga četvrtka igra više od 500, 600 ljudi po kafićima diljem Hrvatske pa i u inozemstvu, a kamoli da će se svjetske face slikati s natpisima podrške ‘Nogometnim Ikonama’. Rast stranice, kvizova, odlazak na povijesni kviz u prašku pivnicu Flek gdje je osnovan Hajduk, finala u Macoli, naše humantiarne akcije, nogometne pitalice i zezancija sa Slavenom Bilićem, Andrejom Kramarićem, Robertom Knjazom, UFC prvakom Stipom Miočićem – sve ćete to moći vidjeti u dokumentarcu koji traje 65 minuta. Ovo je film o entuzijazmu, nogometnom fanatizmu, ali i zapravo svemu pozitivnom oko nogometa”, najavio je Vlado Boban režiser filma i sportski novinar Nove TV.

Želja ekipe iz Ikona bila je da dokumentarcem proputuju sve gradove u kojima se kviz igra, a to je od ove sezone paralelno u isto vrijeme s istim pitanjima u čak devet gradova.  Scenarist filma je Vladin kolega s Nove TV Stipe Antonijević.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

sixteen + four =