Veliki interes proizvođača najbolja potvrda opravdanosti izgradnje Regionalnog distribucijskog centra OBŽ za voće i povrće

Krajem kolovoza u Regionalni distribucijski centar Osječko-baranjske županije za voće i povrće u Osijeku počele su pristizati prve količine jabuka. Prihvat se obavlja na temelju do sada potpisanih ugovora s proizvođačima, kojima je osigurana popunjenost 72 posto ukupnog kapaciteta. U hladnjače je već spremljeno 1.250 tona jabuka, sorti Gala i Jonagold, a narednih dana skladištenje će biti još intenzivnije. Visoka popunjenost kapaciteta ujedno je najbolja potvrda opravdanosti ove, još jedne, kapitalne investicije Osječko-baranjske županije, baš kao i činjenice da poljoprivrednici, osobito voćari Slavonije i Baranje napokon imaju prostor za skladištenje i čuvanje uroda sa svojih polja i voćnjaka.

Upravo u vrijeme intenzivnog popunjavanja skladišnih kapaciteta ove strateške investicije Osječko-baranjske županije, (13. rujna 2023. godine) u prostoru Centra u Eko-industrijskoj zoni Nemetin održana je Završna konferencija projekta „Izgradnja Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće“. Ako se želimo baviti voćarstvom i povrtlarstvom i biti konkurentni na tržištu s vlastitim, domaćim proizvodima, onda moramo imati ovakve centre koji će podizati konkurentnost. Svjedoci smo povećanja cijena hrane, osobito voća i povrća, koje ne bi bilo toliko pod kontrolom trgovačkih lanaca i uvoznika da smo prije desetak godina izgradili ovakve regionalne distribucijske centre te na taj način čuvali svoje voće i držali ga konkurentnim. Sad je vrijeme da krenemo dalje i da nastavimo osnaživati naše voćare i povrtlare, ali i cijelu našu poljoprivredu koja je ključ opstanka čitavog istoka Hrvatske – istaknuo je župan Ivan Anušić.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × one =

Vrijeme danas