Vijećnica Francem: Opći uvjeti parkiranja kasne 3 godine i 8 mjeseci, predviđena kazna do 250.000 kuna!

Nova sjednica Gradskog vijeća grada Đakova zakazana je danas, 20. listopada u 17 sati.

Tim povodom, vijećnica Ivana Francem donosi osvrt na 7 točku dnevnog reda, a riječ je o “PRIJEDLOGU ZAKLJUČKA O DAVANJU SUGLASNOSTI NA OPĆE UVJETE ISPORUKE KOMUNALNE USLUGE PARKIRANJA NA UREDENIM JAVNIM POVRŠINAMA NA PODRUČJU GRADA DAKOVA”.

,,U radnom materijalu koji je dostavljen vijećnicima nije dostavljeno nikakvo obrazloženje zašto se ova suglasnost donosi tek sada. Naime, pribavljanje ove suglasnosti obveza je isporučitelja komunalne usluge koja se nalaže u članku 30 Zakona o komunalnom gospodarstvu NN 68/18, 110/18, 32/20, kao i objava Općih uvjeta u službenom glasilu jedinice lokalne samouprave, na njezinim mrežnim stranicama te na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama isporučitelja komunalne usluge. Prema članku 133 istog Zakona rok za donošenje ove suglasnosti istekao je 04.02.2019, odnosno prije 3 godine i 8 mjeseci!, naglasila je vijećnica Ivana Francem.

U prekršajnim odredbama Zakona, članak 123 propisuje kaznu do 200.000 kuna za pravnu osobu koja ne izvrši odredbe navedenog članka 30, a sa do 50.000 kuna kaznit će se odgovorna osoba u pravnoj osobi za isti prekršaj.

Francem postavlja pitanje, ,,je li kazna plaćena i u kolikom iznosu, upućeno je i u Grad i u Univerzal, i očekujem da taj odgovor dobijemo danas na sjednici Gradskog vijeća jer je ovo posljedica nemara i nesposobnosti, a novac kojim se kazne plaćaju je naš novac, svih građana Grada Đakova.”

I dok cijene komunalnih usluga rastu, dok Univerzal još uvijek odbija izvršavati svoju zakonsku obvezu odvoza glomaznog otpada iz svakog kućanstva, dok direktor Univerzala odbija sniziti cijene dnevnih parkirnih karata iako su najskuplje u Hrvatskoj, ovaj je prekršaj još jedna pljuska u lice građana koji su zatočenici loše i bahate politike u gradu, zaključila je vijećnica Francem.

Pogoci: 34

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

19 + nine =

Vrijeme danas