Vijećnica Pološki upozorava na poskupljenje od 300%

Poskupljenja u gradu i prigradskim naseljima tema su današnje konferencije za medije vijećnice Ljiljane Pološki Jurjević. Kada se Vlada RH trudi ublažiti inflaciju i pomoći standardu građana, Đakovčani su šokirani ogromnim povećanjem cijena od strane gradskih tvrtki Univerzal i Vodovod. Povećanja su nedopustiva, naglasila je Pološki Jurjević.

Na žalost tome nije kraj jer slijedi još jedno poskupljenje i to grobnih naknada, najavila je vijećnica.

Grad bi morao pronaći mjere kojima bi ublažio povećanja cijena kako bi pomogao građanima, rekla je Pološki Jurjević dotaknuvši se i neriješenih problema Preradovićeve i Pavićeve. S obzirom koliko dugo traju radovi na ovim lokacijama, strah me pitati kada kreće rekonstrukcija Gupčeve ulice, rekla je vijećnica.

O problematici prigradskih naselja, o Selcima Đakovačkim govorila je Božica Turić koja je izdvojila kako još uvijek nema pomaka u obećanoj izgradnji Društvenog doma i dječjeg vrtića, a igralište izgrađeno prije godinu dana ne odgovara dječjem uzrastu te je bilo i ozlijeđenih.

O problemu oštećenih nogostupa nakon izgranje kanalizacije u Budrovcima, a za koje je rečeno da će se obnoviti u kratkom roku, govorio je Željko Skorup koji je izdvojio obećanje gradonačelnika da će se izgraditi nogostup od Ulice Ive Lole Ribara do groblja, no od toga do sada nema ništa. Iako je rečeno da će se posaditi novi drvoredi do sada nije ni lopatom zakopano, rekao je Skorup.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

14 − 9 =