Vinkovci: Košarkaši ,,Novi Radio Đakovo” sudjelovali na PRO 3X3 TOUR

Od Olimpijskih igara u Tokiju 2020. košarka 3×3 postala je službeni olimpijski sport. Uzbudljiv i akcijski sport s brzim igranjem koje gledatelje drži na rubu sjedala.

Vinkovci su ove godine bili dio velike PRO 3×3 TOUR priče i već stalna postaja sportskog događaja koji polako pomiče granice u praćenju i posjećenosti, kako na domaćoj tako i na svjetskoj razini. Dana 21. i 22. lipnja Vinkovci su bili jedan od deset gradova u Hrvatskoj u kojima se odigrao 3X3 PRO TOUR na kojemu je nastupila ekipa đakovačkih košarkaša ,,Novi Radio Đakovo”.

Đakovčani su se našli u skupini sa zagrebačkim ekipama koje su jedne od najbolje rangiranih u Hrvatskoj „(Zagreb 3BL“ te „Sport Vision“), a na turniru su nastupile i jedne od najboljih ekipa iz BiH („Aluplastik Živinice“-igrači su ujedno i igrači reprezentacije BiH 3×3), Srbije („Krupanj“) te Crne Gore („Podgorica Kodio“) uz još nekoliko ekipa iz Hrvatske (Zagreb, Križevci, Vinkovci).

Vrlo mlada ekipa „Novi Radio Đakovo“ koju čine Neven Čupić, Kristijan Vladović, Antun Hrkač te Alan Mesić našla se u grupi A sa 2 navedene zagrebačke ekipe koje svojim iskustvom uspijevaju pobijediti rezultatima 21:13 te 22:11. Mlada ekipa „Novog Radia“ na turnirima regionalne klase skuplja iskustvo za nadolazeće 3×3 turnire u Hrvatskoj nadajući se što boljem rankingu na FIBA-inim ljestvicama, a Tour se nastavlja putem Osijeka te Đakova.

Turnir je to koji se odigrava 3X3 uz 12 sekundi i prostor za igru na pola terena, čime se potiče više prilika za postizanje pogotka i dinamičnu igru, a ove godine završava finalom u Šibeniku 11. kolovoza 2023. godine.

Izvor i FOTO:Domagoj Soldo

Pogoci: 4

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

two × four =

Vrijeme danas