Vinković: Ako poklon države košta 30 milijuna kuna, onda hvala na tom poklonu

Reakciju na jučerašnju izjavu ministra Gorana Marića od strane gradonačelnika Zorana Vinkovića nismo dugo čekali. Pressica je održana u zgradi “Mimoza” u kojoj je nekada radilo 330 zaposlenika koji su opsluživali cjelokupnik PIK Đakovo, potom “Đakovštinu”. Ovo je ostatak ostataka nekadašnjeg industrijskog giganta, a sada u vlasništu RH i slika kako država skrbi o svome vlasništu, rekao je Vinković.

Unatoč tome što država u svom vlasništvu ima nekretnine za urede, svoje urede smješta kod privatnih iznajmljivača i time direktno oštećuje državni proračun. Nekada su zgradu čuvali djelatnici bivše “Đakovštine” i do tada je zgrada bila u funkciji i nije bila u ovakvom stanju kao što je danas, ali očito su bili veliki financijski teret za vladu.

Slično je i s drugim nekretninama u Gradu Đakovu. Gradonačelnik poziva ministra Marića da drugi puta kad dođe u Đakovo prođe prostorom “Mimoze”, ali da ne čeka do slijedećih izbora.

Ova zgrada je građena za administraciju, ne za starački dom, niti bolnicu ili vrtić, nego upravo za administraciju, rekao je Vinković. Na kraju je pozvao predsjednika Vlade RH i ministre da ne spašavaju Agrokor novcem poreznih obveznika RH nego da ovu zgradu dovedu u funkciju i da se počnu skrbiti o svom vlasništvu.

 

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sixteen + twenty =

Vrijeme danas