Vinković apelira na gradsku vlast da ne pristane na “Ugovor o darovanju” Mimoze

Predsjednik Kluba vijećnika liste Srcem za Đakovo Zoran Vinković održao je danas konferenciju za medije ispred zgrade Mimoze. Apelira na novu gradsku vlast da ne pristaje na Ugovor o darovanju zgrade Mimoze gradu. Podsjetio je kako je pretvorbom i privatizaciojm Pika Đakovo nastalo niz profitnih centara kao što je Mimoza. Zgrada je predana državi 2000 – te godine u zamjenu za porezne dugove koje je tada imala Đakovština. Od 2001 godine država je preuzela vlasništvo zgrade, a tih godina započelo je i propadanje nekadašnje ljepotice. Vinković podsjeća kako je zahtijevao reviziju pretvorbe i privatizacije PIK-a Đakovo, te da se zgrada Mimoze stavi u funkciju i već 2002 godine tadašnja Vlada donijela je odluku o preseljenju svih državnih ureda na području Đakova. No, do preseljenja nije došlo zbog otpora cjelokupne administracije i od tada svake se godine povećava stupanj devastacije. Cijelo to vrijeme Grad je tražio rješenje problema.

Najbolje rješenje za Mimozu je preselje svih gradskih i županijskih institucija, no ovih dana, napominje Vinković ponovo se aktualizirala tema darovanja Mimoze gradu Đakovu.

Stoga Vinković apelira na novu gradsku vlast da ne potpisuju Ugovor o darovanju Mimoze.

Također apelira na Vladu i ministra Gorana Marića

Grad ne smije pristati na ovakav Ugovor jer će oštetiti Grad, ne za 26 milijuna u korist države, nego će daleko više sredstava morati uložiti kako bi ovu zgradu obnovili, zaključuje Vinković.

 

 

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eighteen − fourteen =