Vinković: Promjenom banke Mandarić ponovno obmanuo javnost

“Promjena poslovne banke Grada Đakova” tema je održane konferencije za novinare bivšeg gradonačelnika, a danas nezavisnog gradskog vijećnika Zorana Vinkovića na Strossmayerovom trgu. Nalaz Povjerenstva za sukob interesa od 1.veljače ove godine pokazuje da je gradonačelnik Marin Mandarić sklopio ugovor sa Zagrebačkom bankom u koju se nakon isteka mandata može vratiti na svoje radno mjesto, iako je na sjednici GV održanoj 27. travnja na upit vijećnika, Mandarić odgovorio da takvog sporazuma nema. Nadalje, Đakovački vodovod u većinskom vlasništvu grada Đakova gdje je Mandaric predsjednik Skupštine također je prešao u Zabu. To je zanimljiva priča jer Đakovački vodovod nositelj EU projekta Aglomeracije vrijednosti oko 200 milijuna kuna.

Vinkoviću je upitno po kojim su kriterijima izabrane ponude.


Vinković podsjeća da je bivša poslovna banka prema Gradu Đakovu bila vrlo korektna te je sudjelovala u donacijama za Đakovačke vezove, sportske klubove, pitajući se jesu li takvi uvjeti postavljeni i prema novoj banci

Mandarić je, tvrdeći kako nije potpisao sporazum o povratku na rad u istu banku, obmanuo ne samo vijećnike, nego i građane Đakova, zaključuje Vinković.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

14 + 2 =