Vinković: Mimozu vratiti državi, Muzej Đakovačkih vezova u kući Reichmann

Kikaševi, Matanovi ili Trnoružicin dvorac, nazivi su kojima je Zoran Vinković, kandidat za gradonačelnika ispred koalicije Srcem za Đakovo, započeo današnju konferenciju za medije govoreći o zgradi Mimoze i problemima koje je donijela Gradu Đakovu nakon preuzimanja od Države.

Opraštajući dug za komunalnu naknadu Republici Hrvatskoj, građani su osiromašeni za oko 3 milijuna kuna a tu je i gotovo 26 milijuna kuna koje će Grad morati vratiti ukoliko nakon pet godina od preuzimanja, zgradu ne privede svrsi, istaknuo je Vinković.

Vidljivo je da je zgrada u lošem stanju, što treba potvrditi i struka, a ukoliko se može obnoviti to treba uraditi sredstvima iz državnog proračuna, zaključio je Vinković. Podsjeća na još jednu nekretninu u sličnom stanju koju je kupio Grad, a riječ je o kući Reichmann, bivšoj upravnoj zgradi Trgopromet

Upravo će privođenje svrsi ove zgrade biti dio programa kojime će Vinković izaći na izbore, a rješenje vidi u osnivanju Muzeja Đakovačkih vezova.

Nakon pobjede na izborima održat će se dvostruki, 54. i 55. Vezovi kako ne bi kaskali za svim drugim kulturnim manifestacijama u Republici Hrvatskoj održanim prošle godine, najavio je Vinković.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

one × 2 =