Vinković o “besplatnim udžbenicima”, Vezovima i ostalim aktualnim temama

Predsjednik Kluba vijećnika liste Srcem za Đakovo Zoran Vinković održao je danas konferenciju za medije na kojoj je ukazao na niz nelogičnosti kada su u pitanju besplatni udžbenici. Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Vlada bi trebali osigurati sredstva u proračunu za besplatne udžbenike ne samo za osnovne nego i za polaznike srednjih škola. Grad Đakovo to nije bio u mogućnosti unazad nekoliko godina no zahvaljujući dopunskom prihodu, odnosno izjednačavanju poreza na dohodak i većoj uplati iz državnog u proračun Grada Đakova, to je omogućeno. Međutim, to nisu besplatni udžbenici, zaključio je Vinković.

Gradska vlast dovela je u zabludu roditelje učenika navodeći im kako su udžbenici besplatni.

Socijalna komponenta nije zadovoljena, posebno kada postoji mogućnost da neki roditelji ostanu bez dječjeg doplatka upozorio je Vinković.

Sredstva u proračunu našla bi se za sve učenike da nije bilo bjesomučnog zapošljavanja u Gradskoj upravi i da Grad Đakovo nema, umjesto jednog, tri gradonačelnika, dodao je Vinković.

Vinković na kraju podsjeća da je 16 godina bio na čelu Organizacijskog odbora Đakovačkih vezova, manifestacija je u to vrijeme dobila mnogobrojne nagrade, te su bili označeni kao jedna od najboljih svjetskih kulturnih manifestacija. Za ovogodišnje vezove smatra kako bi mogli biti najlošiji do sada.

 

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

5 − 2 =