Vinković povodom drugog kruga lokalnih izbora

Gradonačelnik Zoran Vinković izdao je priopćenje povodom drugog kruga lokalnih izbora ove nedjelje:

“U nedjelju 4. lipnja biramo gradonačelnika. To nije samo izbor čovjeka koji će voditi naše Đakovo, već izbor pravca kojim namjeravamo graditi budućnost svog zavičaja; kako za sebe same, tako i za našu djecu, ostavljajući im u naslijeđe zajedničko dobro, a to je upravo ovaj grad.

Kao gradonačelnik Đakova ne mogu biti kriv zbog 500.000 ljudi koji su u potrazi za boljim životom nažalost napustili domovinu. Međutim, zajedno s vama, svojim sugrađanima, radit ću na stvaranju takve gospodarske, demografske i društvene klime koja će kroz radna mjesta mlade ljude motivirati na ostanak, rad, zasnivanje obitelji i život u našem gradu.

Ne mogu se nikako pomiriti s činjenicom da već cijelo jedno desetljeće nema Đakovčana “po rođenju”. Hvala HDZ-u! Što će Đakovu rodilište, kada smo predgrađe Osijeka? Što će Đakovu Općinski sud i Državno odvjetništvo? Što li je tek sljedeće?

Nedjelju 4. lipnja dočekajmo otvorenih očiju. Iz Slavonije se, istina, odlazi. Danas je najosiromašenija regija naše domovine. Ponižena je  od svih dosadašnjih HDZ-ovih vlada, zaboravljenog ponosa! Iako je u Đakovu najmanje nezaposlenih u odnosu na broj stanovnika u Osječko-baranjskoj županiji, ipak svakodnevno trpimo posljedice teškog života na istoku Hrvatske. Zato, dok je god ijedan od naših 1.800 građana na “birou”, neću pognuti glavu niti dići ruke, već biti još motiviraniji u borbi za radno mjesto za svakoga, to najljepše mjesto na svijetu.

Grad će nastaviti poticati svako novo zapošljavanje bespovratnim potporama do 20.000 kn, povećati jednokratne potpore za novorođene i stimulirati mlade obitelji, zadržati najmanji komunalni doprinos, subvencionirati kamate kredita za poslovnu, obrtnu i poljoprivrednu djelatnost, nastaviti energetsku obnovu stambenih zgrada, povećati izdvajanja za urbanu i komunalnu infraastrukturu, razvijati prigradska naselja, a napose još više ulagati u mlade, sport, kulturu i javni život.

Odlučimo stoga, dragi sugrađani, zajedno o projektima koji će naše Đakovo učiniti mjestom još kvalitetnijeg života, jednako otvorenog svim generacijama Ðakovčana. Sjetite se samo kako je HDZ vodio Đakovo do 2001 i kako je tada izgledao grad, a kako izgleda danas. Za razliku od takvog HDZ-a, koji se u međuvremenu nimalo nije promijenio, nudim vam stabilnost, rast i razvoj. Najmlađe stavljam u središte političkog djelovanja u novom mandatu, jer oni su zalog za budućnost Srca Slavonije. I zato u nedjelju 4. lipnja birajte srcem.”

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

two × 4 =