Virtualna knjižnica Osnovne škole Drenje

Dok traju mjere za zaštitu te prevenciju širenja koronavirusa, zatvorena su i vrata knjižnice Osnovne škole Drenje. No, zahvaljujući modernoj tehnologiji knjižnica se preselila u virtualni svijet kao podrška za učenje, ali i kao poticaj da slobodno vrijeme u kući korisnici provedu korisno i kreativno.

Današnje se društvo naziva i informacijskim društvom, a ta nam činjenica ujedno i potvrđuje koliki je utjecaj informacijskih tehnologija na naš život. U moru ponuđenih informacija teško je pronaći pravi, tj. relevantni izbor podataka. Budući da knjižnica predstavlja jedinstveno mjesto u zajednici u kojoj se nalaze sabrane i organizirane informacije na različitim medijima, OŠ Drenje je osjetila potrebu svojim učenicima, njihovim roditeljima te svim učiteljima i stručnim suradnicima olakšati pristup istima.

U jeku pandemije COVID-19, kada su zbog naše sigurnosti zatvorene škole i školske knjižnice, stvaranje virtualne knjižnice činilo se kao jedino moguće rješenje pomoću kojega svim korisnicima olakšavamo pristup i korištenje potrebnih informacija. 

U skladu s misijom školske knjižnice, osim što podupire proces online nastave, virtualna knjižnica pruža i zabavne sadržaje, kao i one za samopomoć. Zamišljena je kao mjesto na kojemu će svi korisnici pronaći nešto za sebe. Šetnja poznatim muzejima svijeta, gledanje zanimljivih kazališnih predstava, brojne e-knjige i e-slikovnice te drugi korisni sadržaji sada su na jednom mjestu i dostupni su učenicima. Dovoljno je pristupiti i slijediti poveznicu koja će vas odvesti u svijet korisnih informacija ili svijet mašte i zabave”, poručuje školska knjižničarka Tihana Perić. 

Virtualni svijet knjižnice obogaćuje se svakodnevno, a svojim kreativnim idejama i radovima pomažu i učenici kako bi u knjižnicu unijeli ozračje svojih obiteljskih domova u ovoj teškoj situaciji.

Tekst: Web novinari Osnovne škole Drenje

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

fourteen + thirteen =

Vrijeme danas