Više od 573 milijuna kuna za vodo-komunalne projekte u OBŽ

U svečanim prostorijama Osječko-baranjske županije jučer su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava i ugovori o sufinanciranju vodno-komunalnih europskih projekata za gradove Beli Manastir i Našice te općine Semeljci, Podgorač, Donja Motičina i Feričanci. Vrijednost tih projekata, sufinanciranih iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020., iznosi nešto više od 573 milijuna kuna.

A najveću korist od dodijeljenog novca imat će Općina Semeljci gdje još uvijek nema niti jednog priključka na odvodnju, iako vodovodnu mrežu ima već 30 godina u svih 5 naselja. Čak 220 od ukupno 573 milijuna kuna odlazi na Semeljački dio projekta. Načelnik općine, Grga Lončarević, izrazio je veliko zadovoljstvo te rekao kako je neophodno bilo izgraditi ovakav sustav odvodnje te da ono puno znači za mještane.

Potpisivanju ugovora nazočili su Ministar zaštite okoliša i energetike, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović te župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

“Danas smo potpisali ugovore za tri aglomeracije u vrijednosti više od pola milijarde kuna, no to je samo dio mjera koje radimo po pitanju vodnog i komunalnog gospodarstva. Infrastruktura vodoopskrbe i odvodnje u našoj županiji je među najkvalitetnijima u Hrvatskoj, a taj razvoj ćemo i nastaviti uz pomoć resornih ministarstva i Hrvatskih voda. Uz aglomeracije, izuzetno su nam važni i sustavi za navodnjavanje, koji su jedan od strateških projekta Osječko-baranjske županije, a što dopunjujemo izgradnjom Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće.”, rekao je župan Ivan Anušić.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

twenty − eighteen =