Vozač iz Starih Mikanovaca već dva puta pravomoćno presuđen, napuhao 2 promila, oduzeto mu vozilo

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko-baranjske provedene su pojačane mjere nadzora prometa na cestama tijekom kojih su policijski službenici evidentirali 20 alkoholiziranih vozača u prometu. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u subotu oko 21,05 sati, u Josipovcu kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili 42-godišnjeg biciklistu iz Josipovca. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,45 promila alkohola u krvi.

Osim 42-godišnjeg biciklista, najveća prisutnost alkohola evidentirana je u petak, oko 19,45 sati, u Đakovu kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnjak iz Starih Mikanovaca, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 negativnih bodova. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,05 promila alkohola u krvi. Vozač je unatrag tri godine dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje pod zabranom te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo do donošenja odluke o prekršaju. Vozač je u subotu priveden na Općinski sud gdje mu je produženo zadržavanje na deset dana. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Iz policije najavljuju da će i sljedećeg vikenda,18 i 19. lipnja u vremenu od 23 do 5 sati na području Policijske upravo Osječko-baranjske provoditi pojačane mjere s ciljem utvrđivanja prekršaja prisutnosti alkohola u krvi i droga u organizmu vozača.

Pogoci: 13

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

6 + seventeen =

Vrijeme danas