Vozači oprezno za “Vincekovo”

Kao i prethodnih godina, i ove godine na području Osječko – baranjske županije 22. siječnja obilježava se Dan svetog Vinka – Vincekovo, povodom kojeg će veći broj građana obilaziti vinske podrume te takozvane „Vinske ceste i vinograde“. Blagdan će se posebno obilježavati na područjima Erdutskog, Baranjskog, Feričanačkog i Đakovačkog vinogorja.

Policija stoga upozorava. Pod utjecajem alkohola vozaču se bitno smanjuje percepcija, praćenje stanja na cesti, praćenje drugih sudionika u prometu i iznenadnih situacija, što dovodi do kašnjenja u reakcijama vozača, odnosno do produljene reakcije vozača na novonastale okolnosti na cesti te potom vrlo lako dolazi do prometnih nesreća.

Kako bi bezbrižno sudjelovali u svetkovini Vincekova policija savjetuje vozače da nakon konzumacije alkohola sebi osiguraju siguran smještaj do sljedećeg dana ili da za prijevoz angažiraju osobu koja nije konzumirala alkohol, kako ne biste ugrožavali sebe i druge sudionike u prometu, a time sigurno izbjegli i sankcije za prometne prekršaje.

Osim toga, podsjećamo, tijekom subote i nedjelje od 22 do 5 sati, na području PP Đakovo provodit će se nove pojačane mjere nadzora vozača pod utjecajem alkohola u krvi i droga u organizmu.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eighteen + 3 =