Vozio automobil s 1,87 promila alkohola u krvi

U razdoblju od 20. do 22. studenog na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 19 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi: 18 vozača osobnog automobila i 1 vozač teretnog automobila.

U navedenom periodu osim alkohola evidentirana su još 162 prekršaja od čega 86 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 9 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanja ispitivanja na prisutnost alkohola u krvi vozača i 55 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 21. studenog u Đakovu, kada je u prometu zaustavljen vozač osobnog automobila 36-godišnji hrvatski državljanin iz Satnice Đakovačke. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,87 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U vremenu od 16.11.-22.11.2020. godine na području policijske postaje Đakovo evidentirane su 3 prometne nesreće od kojih 1 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba zadobila lake tjelesne ozljede, te 2 prometne nesreće s materijalnom štetom. Izdvajamo onu koja se dogodila 17.11.2020. godine između Semeljaca i Forkuševaca u kojoj je 1 osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Prometnu nesreću je prouzrokovao vozač osobnog automobila uslijed nepropisnog kretanja kolnikom. Istoga dana, u Pavićevoj ulici u Đakovu prometnu nesreću s materijalnom štetom prouzrokovali su vozač osobnog automobila i vozačica osobnog automobila uslijed nepropisnog uključivanja u promet.

Tijekom vikenda od 28/29.11.2020. godine , a u cilju većeg nadzora prometa na cestama, na području Policijske postaje Đakovo provest će se pojačane mjere usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „Četiri ubojice u prometu” (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Pojačane mjere biti će usmjerene i prema vozačima motocikla, mopeda, kao i prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

four × 3 =