Vozio automobil s 2,45 promila u krvi

U periodu od 26. do 28. veljače, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 27 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (14 vozača osobnog automobila, 12 vozača bicikla i 1 vozač teretnog automobila).

U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 356 prekršaja od kojih: 243 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 21 prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 8 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 62 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u subotu 27. veljače, u 14,35 sati, u Branjini, kada je u prometu zaustavljen 65-godišnji hrvatski državljanin iz Branjine, koji je upravljao biciklom. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,45 grama po kilogramu.

Istoga dana 27. veljače, u 17,40 sati, u Šećerani, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 44-godišnji hrvatski državljanina iz Šećerane, upravljao je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te je uslijed nepropisne vožnje unazad udario u betonsku žardinjeru. Vozač je napustio mjesto prometne nesreće te je po pronalasku alkotestiran. Obavljenim alkotetoranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,69 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 34 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

18 − 8 =