Vozio s 3,23 promila, bez dozvole i sa zabranom upravljanja vozilom

U vremenu od 27. prosinca 2021 do 2. siječnja 2022. godine na području policijske postaje Đakovo evidentirano je 7 prometnih nesreća, od kojih je 1 prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je 1 osoba zadobila lake tjelesne ozljede, te 6 prometnih nesreće s materijalnom štetom.

Izdvojili smo onu koja se dogodila zadnjeg dana u prošloj godini u Drenju. Navedenu prometnu nesreću prouzrokovao je vozač osobnog automobila uslijed nepropisnog kretanja vozilom po kolniku. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je isti upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u krvi od 3.23 g/kg, te da je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, te za vrijeme dok mu je presudom Općinskog suda u Đakovu izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Uvidom u evidenciju prekršaja utvrđeno je da je isti počinitelj u recidivu, jer je u posljednjih 36 mjeseci pa do sada prijavljivan za najteže prekršaje za koje je propisana kazna zatvora do 60 dana, te je 2 puta kažnjen pravomoćnom presudom suda za prekršaje za koje je propisana kazna zatvora do 60 dana što je preduvjet za zadržavanje. S obzirom da postoji opravdana bojazan da će ponoviti prekršaj, isti je uhićen, te uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Đakovu, dok mu je osobni automobil privremeno oduzet do donošenja odluke suda o prekršaju.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 × 5 =