Vulin predsjednik Županijske skupštine

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Jučer, 27. lipnja 2017. godine, u Osijeku je održana konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Osječko-baranjska županije koju čine 55 novoizabranih vijećnika. Vladajuću većinu čine vijećnici HDZ-a (24) te koalicija HDSSB-HSLS-ABU (4) i HNS-HSS-HSU (5), dok su u opoziciji vijećnici Kandidacijske liste grupa građana (9), SDP-a (6), Mosta (4) i Živog zida (3). Za predsjednika Županijske skupštine izabran je Dragan Vulin (HDSSB), a Ivica Čeme (HDZ) za potpredsjednika. Za drugog potpredsjednika iz redova oporbe kandidirana je vijećnica Zvjezdana Tuma Pavlov (Snaga Slavonije i Baranje), no prilikom glasovanja nije dobila potrebnu većinu glasova, pa će se na idućoj sjednici ponovno pokušati izabrati drugi potpredsjednik.

Nakon izbora za predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin zahvalio je vijećnicima na povjerenju te konstatirao kako je konstituiranje predstavničkog tijela u prvom pokušaju pokazatelj da u Županiji neće biti nikakve političke krize, odnosno da Skupština ima stabilnu većinu koju čine HDZ, HDSSB, HNS i HSS.

Neposredno nakon konstituirajuće sjednice održana je 2. sjednica Županijske skupštine Osječko-baranjske županije. Većinom glasova vijećnici su imenovali članove osam radnih tijela Skupštine, čime se stvaraju uvjeti za nastavak rada Skupštine. Vijećnici su potom podržali prijedlog župana i donijeli rješenje kojim se poslovi tajnika Županije povjeravaju Ivanu Hampovčanu.

Predstavnici oporbe tražili su da se na dnevni red uvrsti i točka izbora drugog potpredsjednika Županijske skupštine, no nakon burne rasprave većinom glasova prijedlog je odbijen, pa su oporbeni vijećnici napustili vijećnicu.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 + one =

Vrijeme danas