Zahtjevni radovi, obilazni pravci i strpljenje

Gradonačelnik Marin Mandarić obišao je jutros gradilišta na području grada i prigradskih naselja- Budrovci, Selci Đakovački i Ivanovci, kako bi stanovnike istih upoznao s radovima. Strossmayerov trg većinom izgleda onako kako bi trebao, no ipak nije sve kako bi trebalo biti, rekao je gradonačelnik Mandarić:

Primopredaja i tehnički pregled bili su odgođeni, no ovih dana zaprimljena je obavijest od nadzornog inženjera da je Trg spreman, rekao je Damir Burilo, pročelnik upravnog odjela za komunalne djelatnosti i prostorno uređenje. U narednih desetak, 15 dana će se od nadležnog županijskog ureda za graditeljstvo zatražiti primopredaja objekta. O tehničkim problemima i rješenju Damir Burilo:

Gradonačelnik Mandarić zaključio je da će se tek završetkom svih radova moći zbrojiti koliko je rekonstrukcija Strossmayerovog trga koštala građane grada Đakova.

Riješeno je područje tzv. Cesarca, odnosno u Ulici Augusta Cesarca. Dobilo se 70ak parkirnih mjesta u 2. parkirnoj zoni te će se urediti okoliš što će biti dovršeno na proljeće. Vrijednost projekta je milijun i 200 tisuća kuna, a u cijelosti ga je financirao Grad Đakovo. Jedan dio troška za vodovodne i kanalizacijske mreže snosi i Đakovački vodovod. Burilo je naveo i daljnje planove:

Kako bi se ovaj dio centra grada upotpunio s novim uređenjem, potrebna je i energetska obnova neuglednih zgrada u neposrednoj blizini koje su u privatnom vlasništvu.

Vrijednost radova od industrijske zone do Pavićeve ulice je 15,5 milijuna kuna bez PDV-a. Drugi dio radova se predviđa iza kraja mjeseca do željezničke pruge. Inženjer gradilišta Davor Nikić:

Nema sumnje da je promet otežan, no poručuju iz Gravije, parcijalno se radi, da se omogući lakši promet. Također, ističe Burilo, izgradit će se i pomoćni pravci kako bi svi mogli doći do svojih objekata, što je posebno problem za Ulicu Hedvige Deker i Budrovačku koje nemaju drugi izlaz, a jedan takav pravac će ići Ulicom Stanka Vraza.

Važniji pravci, koji su trenutno zatvoreni, su iz smjera Budrovaca te Preradovićeva ulica. Poboljšat će se krivine u smjeru Budrovaca kaže Mladen Golić iz PZC-a zaduženog za radove:

Mnogo toga se može reći za radove u Preradovićevoj ulici, ali jedno je sigurno- radovi su zahtjevni i dugotrajni, a poziva se na strpljenje:

Evo što kaže gradonačelnik Mandarić kaže o aglomeraciji koja usporava radove:

Najbrži završetak se očekuje krajem idućeg tjedna u Tordinčevoj ulici dužine 1,5km koja će rasteretiti promet. Kada će biti najbitnije rekao je direktor tvrtke Gravia Ante Herceg:

Među posjećenim gradilištima je i područje stare osnovne škole u Selcima Đakovačkim. Odlučeno je da će se škola srušiti, a izgradit će se novi društveni dom, a traju i pregovori s Domom zdravlja za ambulantu u sklopu budućeg doma, rekao je gradonačelnik Mandarić:

Također, u Ivanovcima je planirana izgradnja ceste dužine 500m kod NK Mladost koju sufinancira Osječko-baranjska županija s 50%. Završetak radova se očekuje krajem godine.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

13 + two =