Zavjetno hodočašće u Dragotin

Dvadesetak svećenika koji djeluju u središnjim ustanovama Đakovačko-osječke nadbiskupije, predvođeni nadbiskupom Đurom Hranićem, nadbiskupom u miru Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, pošli su na blagdan Gospe Fatimske 13. svibnja na zavjetno hodočašće Gospi Dragotinskoj. Misno slavlje u dragotinskoj crkvi predvodio je nadbiskup u miru Marin Srakić, a nazočilo je nekoliko bogoslova, časnih sestara i domaćih vjernika.

U svojoj homiliji mons. Srakić istaknuo je poznati zaziv Mariji: „Ti znadeš najbolje sve naše nevolje…“, posvjestivši kako je Marija živjela običan, svakodnevan život sa svim problemima i poteškoćama. „Poput ostalih žena brinula je o Josipu i Isusu, borila se u životu. Zato ona poznaje i naše muke i iskušenja i nevolje, i zato joj se možemo utjecati“, rekao je propovjednik.

Na kraju misnog slavlja okupljene je pozdravio nadbiskup Hranić, te ih podsjetio na Papin poziv na sudjelovanje u Danu molitve, posta i djelâ ljubavi 14. svibnja. Nakon mise duhovnik Bogoslovnog sjemeništa mons. Karlo Višaticki predvodio je molitvene zazive Gospi Dragotinskoj na razne nakane, uz molitvenu i glazbenu pratnju svih nazočnih. ( Đakovačko osječka nadbiskupija)

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

4 × 3 =