“Zbog nedostatka drugih sadržaja subotom, višak energije mladi troše na neprihvatljiv način”

Svjedoci smo učestalih tučnjava mladih u noćnim izlascima. Nasilje može imati loše posljedice po dobrobit ne samo onoga koji je nasilju izložen, već i po samog nasilnika, kao i po djece koja svjedoče nasilju. “Zbog nedostatka drugih sadržaja subotom, višak energije mladi troše na jedan neprihvatljiv način” smatra psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić- član Hrvatske Psihološke komore.

Višak energije mladi bi trebali utrošiti u nešto korisno, poput sporta, glazbe ili bilo kojih aktivnosti koje će im privući pažnju. No, sami ne mogu puno učiniti i zato im je potrebna pomoć odraslih dodaje Uvodić-Vranić.

Što kažu Đakovčani o ovakvom izražavanju nasilja kod mladih.

Cjelokupno društvo je odgovorno, dodaje Uvodić-Vranić, a ono se sastoji od roditelja, odgojno-obrazovih institucija i svih nas. Ono što možemo učiniti kako bi prevenirali nasilje među mladima jest učiti ih toleranciji, razumijevanju i uvažavanju drugih, suosjećanju i moralu. Tome ih najbolje možemo naučiti ako svatko počne od sebe – treba njegovati zdrave odnose s drugima i biti tolerantan kako bi nam život bio kvalitetniji.

 

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × 1 =

Vrijeme danas