Zlatna plaketa Tamburaškom orkestru Općine Semeljci

U Osijeku i Našicama od 31. 3. do 2. 4. ove godine održao se 46. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe, najzahtjevniji festival tamburaške glazbe, na kojemu se predstavio i Tamburaški orkestar Općine Semeljci. Na festivalu je nastupilo 12 renomiranih tamburaških ansambala iz Hrvatske u natjecateljskim kategorijama te nekoliko orkestara revijalno.

TOOS je nastupio sa skladbama Slavonskim strnjacima autora Vlade Čatića (praizvedba), Neka cijeli ovaj svijet s vokalnim solistima Sara i Mauro Ševarac, te Bizetovom skladbom Arležanka. U iznimno jakoj konkurenciji stručni žiri u sastavu Siniša Leopold, Vladimir Vladimirov i Franjo Batorek dodijelio je Tamburaškom orkestru Općine Semeljci Zlatnu plaketu s osvojenih 95.6 bodova. Osim toga, dirigent TOOS-a Davor Kelić dobio je Plaketu za najboljeg dirigenta Festivala, a orkestar i Plaketu za najbolje interpretiranu skladbu na Festivalu, što jasno ukazuje na glazbenu kvalitetu nastupa.

Ukupni pobjednik Festivala bio je orkestar Golden Strings iz Osijeka s 98.3 boda, a nije zanemariva činjenica da su ovoga puta imali čak 3 člana koji su nastupili u oba orkestra, obavijestili su iz TOOS.

Foto: Ustupljene fotografije

Pogoci: 1

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

19 − five =

Vrijeme danas