Zlato u Varaždinu  za Haibelove praline i Sofijine paprenjake

Varaždinski hotel Turist, u petak 5. travnja 2019., bio je mjesto održavanja XIX. kongresa pekarstva, mlinarstva i slastičarstva ‘Hrvatski pekar’ kojeg je organizirao ROBINSON novinsko-nakladničko poduzeće iz Zagreba, visoki pokrovitelj Varaždinska županija, a stručni pokrovitelj Prehrambeno-biološki fakultet Zagreb. Zemlja gost bila je Panama koja se predstavila s panamskim kruhovima s plantaža banana. Na kraju programa degustirani su kruhovi, peciva, sirevi i druge delicije te su podijeljena priznanja i medalje za pekarske i pekarsko-slastičarske proizvode u sklopu akcije ‘Hrvatska pekarska kvaliteta’. U konkurenciji srednjih škola natjecala se i Srednja strukovna škola Antuna Horvata sa svojim Haibelovim pralinama i Sofijinim paprenjacima, proizvodima koji su dobili ime po znamenitom glazbenom paru, kompozitoru Jakobu Haibelu i njegovoj supruzi Sofiji, pjevačici i sestri Mozartove supruge Konstanze, koji su u Đakovu živjeli i stvarali od 1806. do 1826.  Oba proizvoda dobila su zlatne medalje – najviše priznanje za kvalitetu, koje će od sada s ponosom nositi ovi proizvodi, kako znak iznimne kakvoće i inovativnosti, jer nisu samo prehrambeni proizvod, već i kulturna posebnost Grada Đakova. Nakon srebra na državnom natjecanju pekara – zlato na Kongresu pekarstva, mlinarstva i slastičarstva!

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

five × four =