Zoran Vinković – “Đakovački vezovi sve više tonu u glib”

Tema današnje konferencije za medije predsjednika Hrvatske stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije Zorana Vinkovića bili su 56. odnosno kako to on kaže 55. Đakovački vezovi. Podsjeća da prije dvije godine Vezova nije bilo iako su se diljem Hrvatske održale brojne manifestacije. “Vjerojatno želeći zaboraviti svoju nesposobnost uvećali su ovaj broj”, pojasnio je Vinković pri tome misleći na gradsku vlast te postavlja pitanje vezano uz pokrovitelja Đakovačkih vezova jer po prvi puta među njima nema Predsjednika RH.

Na ovaj način Vezovi su potpuno politizirani, gube smisao narodne smotre proizišle iz grada, građana, Đakovštine i svih općina koje su od početka u Vezovima, dodao je. Ove godine izgubljena je i socijalna komponenta, kaže Vinković.

Cijene u šatoru su ekonomske te će umirovljenici i građani slabijeg imovnog stanja teško ući, jedino ako sami organiziraju pinkl bal, rekao je Vinković te se osvrnuo i na Reichsmannovu zgradu za koju smatra da bi trebala biti uz pomoć Vlade i Županije te uz EU sredstva pretvorena u Muzej Đakovačkih vezova.

Na kraju se osvrnuo i na nekoliko plakata jednog poduzetnika postavljenih u gradu.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

eight + seventeen =