Zoran Vinković: “Duga, mračna noć u Đakovu”

Na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije Zoran Vinković osvrnuo se na aktualne teme kako u državi tako i u gradu. Za Vladine mjere oko cijene goriva, najavljeno povećanje mirovina od slijedeće godine i ostale mjere smatra da neće doprinijeti razvoju gospodarstva i povećanju standarda građana. “Pozdravljam mjere koje je Vlada donijela iako su neučinkovite i zakašnjele”, rekao je Vinković te povukao paralelu s đakovačkim HDZ-om za kojega kaže da je po svemu sudeći “neki drugi HDZ” te se postavlja pitanje čiju politiku vodi.

Najnoviji primjer za to je povećanje cijene odvoza smeća, rekao je Vinković.

U proteklih pet godina imali smo kao enormne rezultate gradonačelnika i njegove klike da nam je s 30 tisuća stanovnika Đakova i prigradskih naselja brojka pala na 24 tisuće, a proces iseljavanja se i dalje nastavlja jer je to vladajućima po svemu sudeći u interesu, rekao je Vinković spomenuvši i neriješeno pitanje Mimoze ali i ostale probleme koji muče građane.

Spomenuo je i prodaju šatora za oko 230 tisuća kuna tvrtki koja za ovogodišnje Vezove iznajmljuje šator s razglasom za oko 600 tisuća kuna. Problem je i zapošljavanje koje nije stalo ni u gradskoj upravi, trgovačkim društvima i ustanovama u vlasništvu Grada. Vinkovića zanima i gdje je nestao treći pokrovitelj Đakovačkih vezova – predsjednik Republike Zoran Milanović.

Kako je započeo tako je i završio konferenciju, odnosno Vinković je rekao kako u naredne tri godine očekuje još mračniju i dugotrajniju noć u Đakovu

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

nine + 18 =