Zoran Vinković: “Ima li još rodbine i političkih podobnika koje treba zaposliti”

Na današnjoj konferenciji za medije o aktualnoj problematici u gradu govorio je Zoran Vinković, predsjednik Županijske organizacije HSU, a na početku se odmah dotakao zapošljavanja u javnim tvrtkama. Grad Đakovo je imao 31 zaposlenog, a sada ih je u gradskoj upravi gotovo 70. Računajući trgovačka društva u većinskom vlasništvu Grada, Univerzal, Đakovački vodovod, Cito i Poduzetnički centar taj se broj popeo na gotovo 250 novih radnih mjesta, kaže Vinković.

Vinković podsjeća i na nejasnoće oko prodaje i iznajmljivanje šetora koji je i lane bio iznajmljen za Đakovačke vezove. Pita se zašto Grad plaća osmišljavanje programa Adventa i Đakovačkih vezova.

Na ovakav način Vezovi su srozani na najobičniji seoski kirvaj i to onaj preko Save i Dunava, zaključio je Vinković. Kaže da ovo sve pokazuje nesposobnost i bahatost gradske vlasti koja se na ovakav način odnosi prema najvećoj manifestaciji u “ovom dijelu Europe”. Ovo je znak za alarm jer su se ta sredstva mogla utrošiti u socijalni program. Govoreći o Preradovićevoj ulici Vinković pita,

Dotaknuo se i dvorane za tenis za koju kaže da će tražit da bude dana Teniskom klubu na upravljanje a bez uhljebljenja novih petero zaposlenika. Podsjeća da Grad uzima kredit za rekonstukciju Gupčeve ulice, što bi bilo nepotrebno da nije bilo ovolikog bespotrebnog zapošljavanja, zaključio je Vinković i podsjeća da se u vrijeme kada je on bio na vlasti na plaće izdvajalo 6 a danas 30 milijuna kuna.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

13 − eight =

Vrijeme danas