Zoran Vinković o nastavku kandidature za gradonačelnika – “To sam dužan gradu i svim građanima Đakova”

Pozornost medija danas je ponovno zaokupio bivši gradonačelnik grada Đakova Zoran Vinković. Kako doznajemo, unatoč novom zakonu u kojem se kažnjavane osobe ne mogu kandidirati za mjesto gradonačelnika zbog čega je Vinković morao otkazati svoju kandidaturu, danas je ipak najavio da neće odustati od kandidature jer to duguje svim mještanima Grada i Đakovštine.

Citiramo, ,,Dakle, ja ne odustajem od kandidature, to sam dužan ovome gradu, svim građnakama i građanima grada Đakova i njegovih prigradskih naselja. Što se tiče same presude, ja se i dalje osjećam nevin jer nije bilo ni pogodovanja, nije bilo ni namjere, nije bilo ni štete, a po meni, nije bilo ni djela, taj postupak je otišao na Vrhovni sud. Ja od kandidature ne odustajem, a vidjet ćemo dalje kako će se situacija razvijati. Kažem, ne mogu odustati jer to sam dužan gradu i svim građanima Đakova.”

Odlučan u namjeri da nastavi kandidaturu, Vinković priprema i listu za Gradsko vijeće koja će navodno biti dio koalcije s drugim političkim opcijama, slična programu ,,Vratimo Grad građanima” kojeg je predstavio još početkom godine. Pozvao je građane da u što većem broju iziđu na lokalne izbore koji će se, posjećamo, održati 16. svibnja ,,kako ovi opet ne bi dobili 4 godine da nas vraćaju nazad iako se hvale da Grad Đakovo ide naprijed”, naglasio je Vinković.

O pravnim zaprekama koje postoje oko nastavka kandidature, Vinković se obratio raznim institucijama te naveo da bi se u svojoj trenutnoj poziciji mogao kandidirati za predsjednika RH ili zastupnika u saboru, ali za mjesto gradonačelnika ne što prikazuje apsurdnost hrvatskog pravosuđa, zaključio je.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

four × four =