Zoran Vinković: Stanovnici Preradovićeve trebaju kandidirati gradonačelnika i gradsku upravu za Guinnessovu knjigu rekorda

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije Zoran Vinković na konferenciji za medije govorio je o aktualnostima u gradu, a kao prvo osvrnuo se na nedavno održane Đakovačke vezove za koje kaže da su izgubili svoju socionalnu komponentu.

Najviše boli što je tradicionalna, poznata i najveća kulenijada u Slavoniji izbačena iz programa , kaže Vinković koji smatra da nije dobro da Đakovo kao grad kulina ne može predstaviti tu najpoznatiju slavonsku delikatesu u vezovskom programu. Navodi i kako nije dobro da Grad plaća privatnoj tvrtki da osmisli program Đak. Vezova, jer je on osmišljen davno. Na isti način se plaća i promocija Vezova, a riječ je o 17 do 20 tisuća eura. Vinković se osvrnuo i na Preradovićevu ulici za koju se nada da će ove godine biti završena.

Osvrnuo se i na najnovije uplatnice Univerzala od kojega traži da objasni građanima koliko je stvarno otišla cijena smeća.

Dodaje i da su građani ovih dana dobili uplatnice za potrošnju vodu te također traži od uprave Vodovoda objašnjenje radi li se o krivom očitovanju ili poskupljenju kako bi se namirio enormni dug za aglomeraciju grada koji iznosi gotovo 26 milijuna kuna.

Vinković je pozvao gradsku vlast da poduzme sve mjere kako se afrička svinjska kuga ne bi prelila i na područje Đakova jer, kako kaže, Slavonija u ovom trenutku nema odgovarajuće pomoći niti od Ministarstva poljoprivrede niti od Vlade.

Pogoci: 8

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

19 − five =

Vrijeme danas