Župan Anušić obišao đakovačko školsko igralište

Školsko igralište na Vijencu kardinala Alozija Stepinca u Đakovu koristi 1.500 učenika tri srednje škole (Gimnazije A.G. Matoša, Ekonomske škole Braće Radić i Srednje strukovne škole Antuna Horvata), ali i mnogi građani Đakova za rekreaciju te sportske udruge za svoje aktivnosti, pa se sportski tereni i ostali sadržaji stalno koriste. Sredstvima proračuna Osječko-baranjske županije igralište je temeljito obnovljeno i opremljeno, a nedavnom ugradnjom sportske podloge na atletskoj stazi završen je cjelokupan projekt. Jučer je župan Ivan Anušić obišao je igralište te se uvjerio u kvalitetu obavljenih radova i opremanja.

– Ukupnim projektom obuhvaćena je izrada projektne dokumentacije, izgradnja igrališta i atletske staze s tartan podlogom te postavljanje javne rasvjete, za što je iz županijskog proračuna izdvojeno 1.522.672,46 kuna. Ovim ulaganjem unaprijedit će se uvjeti za bavljenje sportom u Đakovu, a naravno nastavljamo s aktivnostima na uređenju i drugih školskih terena i igrališta – rekao je župan Anušić.

 


Na pitanje novinara župan je rekao kako je nakon stručne analize utvrđeno da nije moguća dogradnja postojeće zgrade Ekonomske škole u Đakovu nego će se graditi nova zgrada.

Nakon Đakova, župan Ivan Anušić posjetio je Općinu Strizivojna u kojoj je također aktivno više gradilišta. U tijeku je rekonstrukcija nogostupa u Ulici kralja Tomislava i u Ulici braće Radića ukupne vrijednosti 500.000,00 kuna, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osiguralo 150.000,00 kuna, dok se javna rasvjeta Ulice braće Radića radi sredstvima općinskog proračuna (281.200,05 kuna).

– Uoči blagdana Svih svetih završena je rekonstrukcija i izgradnja pješačkih staza na mjesnom groblju ukupne vrijednosti 619.526,25 kuna te druga faza izgradnje ograde u vrijednosti 289.863,10 kuna, od čega je Ministarstvo graditeljstva sufinanciralo projekt sa l60.000,00 kuna. Zahvaljujem Osječko-baranjskoj županiji i županu Ivanu Anušiću na sufinanciranju rekonstrukcije društvenog doma, koji je zaista važan i iskorišten jer u njemu naše udruge organiziraju mnoge aktivnosti i manifestacije. Ukupna vrijednost projekta je 320.615,06 kuna, a temeljem javnog poziva iz Proračuna Osječko-baranjske županije osigurano je 100.000,00 kuna – rekao je općinski načelnik Josip Jakobović.

Župan Anušić je pohvalio općinsko vodstvo Strizivojne na uspješnoj pripremi i provođenju projekata, a osobito što značajan dio sredstava za investicije osiguravaju iz europskih i nacionalnih fondova. Dobra suradnja ove Općine i Županije potvrđena je i prilikom današnjeg obilaska gradilišta zajedničkih projekata. Kako je rečeno, uz spomenute projekte, uređena su i parkirališta ispred dvije trgovine, kao i otresnice za koje je potrošeno 449.987,20 kuna.

Osim građevinskih radova koji su realizirani ili u fazi realizacije, Općina Strizivojna je preko fondova osigurala i dodatna sredstva za izgradnju dječeg vrtića te projekte „Zajedno za treću dob“ i „Zaželi bolji život u Općini Strizivojna“. U tijeku izrada projektno-tehničke dokumentacije za dogradnju općinske zgrade, izrada strateškog plana razvoja turizma, osigurana su sredstva za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, a donesena je i odluka o sufinanciranju projektnog prijedloga Gospodarenje otpadom u partnerstvu s općinama Satnica Đakovačka, Vuka, Viškovci i Semeljci.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

three + 13 =