Župan i ravnatelji na srednjoškolskoj atletskoj stazi

Danas je potpisan ugovor za izgradnju tartan staze na igralištu srednjih škola u Đakovu. Tim povodom naš grad je posjetio i župan Ivan Anušić koji je zajedno s ravnateljima škola obišao radove koji su u tijeku.

Puno je tema o kojima je župan razgovarao s ravnateljima škola, a prvenstveno je istaknuo brojna ulaganja u srednje škole. Evo što je izdvojio.

Negativni demografski trendovi nisu se dogodili preko noći, dotaknuo se Anušić i neizbježne teme, posebice istaknute u Đakovštini. “Na tome treba raditi sustavno, a ovo je jedna mala kockica u mozaiku koja treba dati poticaj da se demografska situacija popravi,” dodao je. Zlatko Mrkić ravnatelj Gimnazije AG Matoša rekao je kako će staza zadovoljiti potrebe učenika, ali i građana, podsjetivši da je škola prošla na Natječaju za energetsku obnovu zgrade.

Ravnateljica Ekonomske škole Snježana Marić rekla je, kako unatoč manjem broju učenika, dvije škole vrlo teško mogu funkcionirati u istom prostoru, te se svi skupa nadaju što skorijoj izgradnji nove Ekonomske škole.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

8 + 20 =