Župan ugostio najboljeg mladog poljoprivrednika

Dvadesetosmogodišnjeg Zvonimira Kalića, najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika, proizvođača industrijske konoplje i nositelja istoimenog OPG-a iz Vrpolja pored Đakova, kao i njegove roditelje, jučer je u sjedištu Osječko-baranjske županije primio osječko-baranjski župan Ivan Anušić, kojemu je Zvonimir iznio svoje planove, ali i probleme s kojima se kao mladi poljoprivrednik susreće. Danas u Vrpolju u ekološkom uzgoju OPG Kalić ima više od 30 hektara zasijanih konopljom od koje proizvode 30-ak proizvoda koje prodaju u Slavoniji, u trgovinama zdrave prehrane, na sajmovima diljem Hrvatske, ali i inozemstvu. Zvonimir Kalić.

Župan Anušić izrazio je zadovoljstvo što drugi put za redom najbolji mladi poljoprivrednik dolazi iz Osječko-baranjske županije, ali i rekao kako je iz razgovora s mladim poljoprivrednicima koji su odlučili ostati u Slavoniji te sami nešto izgraditi – jasno kako postoje određeni problemi nad kojima se treba zamisliti.

U županiji su čestitali najboljem mladom hrvatskom poljoprivredniku na uspjehu te rekli kako će ga svojim subvencijama i drugim mjerama i dalje pratiti. Inače, 27-godišnji poljoprivrednik Zvonimir Kalić, Hrvatsku će predstavljati i na izboru za najboljeg mladog poljoprivrednika Europe.

FOTO: http://www.obz.hr/hr/

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

eighteen − fourteen =

Vrijeme danas