Županija odobrila još pola milijuna kuna potpora poljoprivrednicima

Zamjenik župana Goran Ivanović danas je potpisao ugovore o dodjeli potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju sa 61 korisnikom potpora s područja Osječko-baranjske županije od čega je 51 obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, dvije jedinice lokalne samouprave te s obrtima i trgovačkim društvima čija je primarna djelatnost poljoprivredna proizvodnja.

Vrijednost tih ugovora i potpora iznosi 545.270,00 kuna. Ove godine tako su potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju odobrene za ukupno 185 korisnika i u ukupnom iznosu od 2.574.620,00 kuna.

Na taj način pomažemo proizvođače i jačamo njihovu volju da se nastave baviti poljoprivredom te da mogu biti konkurentni, da razvijaju proizvodnju, uvode nove tehnologije, rekao je zamjenik župana Goran Ivanović te dodao kako županija nastoji kontinuirano jačati poljoprivredu kako bi ova djelatnost bila okosnica gospodarstva u Slavoniji.

Pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Silva Wendling ističe da su obiteljska poljoprivredna gospodarstva i kod ove isplate pokazala najveći interes za potpore. “Naši poljoprivrednici sve više ulažu u kvalitetu proizvoda i istraživanja kojima dokazuju sljedivost proizvoda, odnosno da proizvode na najkvalitetniji način, bez upotrebe velikih količina pesticida. Vjerujem da će nastaviti s ulaganjima, a Županija nastavlja program potpora” – poručila je pročelnica.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

19 + 1 =