Županija odobrila potpore u ruralnom turizmu za 48 korisnika

Župan Ivan Anušić potpisao je ugovore o dodjeli potpora u ruralnom turizmu za 2019. godinu s 48 korisnika.To su potpore za ulaganja u razvoj i unaprijeđenje ruralnog turizma, zatim za autohtonu eno i gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama.

Na sva tri javna poziva za dodjelu potpora u ruralnom turizmu za 48 korisnika odobreno je ukupno 664.000,00 kuna. Najviše sredstava odobreno je za potpore za ulaganja u razvoj i unaprijeđenje ruralnog turizma na području županije, pa je ukupni iznos od 602.800,00 kuna odobren za 39 korisnika. Potpore iznose do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a pojedinačno najviše do 30.000,00 kuna.

Potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu u ukupnom iznosu od 28.700,00 kuna odobrene su za četiri korisnika.

Visina potpore za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama određuje se ovisno o značaju manifestacije i može iznositi do 50 posto prihvatljivih troškova. Odobreno je pet potpora u ukupnom iznosu od 32.500,00 kuna.

Kako je istaknula Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam OBŽ, javni pozivi za potpore za ulaganje u autohtonu i eno gastro ponudu te za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama i dalje su otvoreni, točnije do iskorištenja proračunom planiranih sredstava za tu namjenu.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

two × four =