Županija s gotovo 400.000 eura pomaže ulaganja u sportske objekte i terene

Osječko-baranjska županija sufinancirat će ove godine kapitalna ulaganja (izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, obnavljanja i opremanja) u sportske objekte i terene u 11 jedinica lokalne samouprave te 19 klubova s područja županije. Tim povodom jučer (19. rujna 2023. godine) u Velikoj vijećnici Skupštine OBŽ u Osijeku održano je potpisivanje ugovora čija je ukupna vrijednost 396.500,00 eura, a uz potpisnike ugovora tomu je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić.

Na natječaj su se mogle javiti jedinice lokalne samouprave i klubovi kojima je odobreno ukupno 400.000 eura. Ovo je naravno samo jedna u nizu potpora koje čini Osječko-baranjska županija da bi poboljšali sportsku infrastrukturu, unaprijedili kadar u klubovima i promovirali da je OBŽ iduće godine Europska regija sporta. Važni su brojni projekti koje želimo raditi da bi se djeca mogla kvalitetno baviti sportom te ćemo nastaviti zajednički raditi na razvoju sporta – rekao je zamjenik župana Josip Miletić.

Gradu Đakovu odobreno je 50 tisuća eura za rekonstrukciju klupskih prostorija Šahovskog kluba Đakovo, 3 tisuće eura dobio je NK „Torpedo” Kuševac za opremanje svlačionica i postavljanje videonadzora dok je Hrvatski nogometni klub „Đakovo-Croatia“ za ugradnju sustava za navodnjavanje dobio 7.500 eura.

Tekst i foto: OBŽ

Pogoci: 1

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

eighteen − 15 =

Vrijeme danas